03-12-2024
Læsetid: Ca. 3 minutter
CompuSoft har i foråret og sommeren 2020 samarbejdet med ingeniørstuderende fra Syddansk Universitet i Odense.
I alt har 5 ingeniørstuderende gennemført deres projekter hos CompuSoft foruden to praktikanter, som har arbejdet side om side med udviklingsafdelingen på hovedkontoret i Søndersø.
Casper Hansen og Oskar Kristiansen (hhv. t.v. og t.h. øverst) er nu klar til at fortsætte deres uddannelse til at blive softwareingeniører. Deres bachelorprojekt hjalp CompuSoft med at besvare en række kritiske spørgsmål til ny softwareteknologi og kan meget vel være en spire til nye udviklingsprojekter i forretningen.
"Samarbejdet med ingeniørstuderende giver os indsigt i nye teknologier og praksisser indenfor vores branche. Kontakten med det Odenseanske ingeniørmiljø er et berigende supplement til vores udviklingsafdeling." fortæller CompuSofts projektvejleder, Simon Traberg-Larsen.
Selv fortæller Casper og Oskar at de har haft stor glæde af at samarbejde med CompuSoft, og uddyber: " Vores projekt gik ud på at kigge på en eventuel migrering af en nuværende monolitisk arkitektur til en Microservice arkitektur. CompuSoft gav os den indledende problemdefinition, der gav et rigtigt godt udgangspunkt til at starte projektet. I det efterfølgende forløb stod repræsentanter fra CompuSoft klar til at uddybe og diskutere de krav og ønsker der var til projektet."
"Det gav os et rigtig godt grundlag for de valg vi tog i løbet af projektet og har givet os et spændende indblik i mange nye teknologier, og hvordan de anvendes i et professionelt firma. [CompuSoft] var involverede i processen og gik op i de resultater vi fandt." fortæller de to softwarestuderende.
Robotingeniørstuderende Nicholai Jensen og Marc Evald (hhv. t.v. og t.h. på billedet) præsenterede deres bachelorprojekt for CompuSoft i juni efter et noget videre særpræget projektforløb. Corona-epidemien har for manges vedkommende haft stor indflydelse på dagligdagen. Heldigvis var det ingen hindring for Nicholai og Marc, som dynamisk tilpassede sig de nye arbejdsvilkår, og lærte at samarbejde med hinanden og med CompuSoft med de nyeste online-værktøjer.
"Vi har været rigtig glade for at CompuSoft har givet os muligheden for at samarbejde med dem omkring vores bachelor projekt. CompuSoft har haft flere spændende ideer til projekter, som de kunne tænke sig udforsket. Vi har fået meget frie hænder til selv at komme med vores bud på et af deres projekter, og dermed fik vi defineret et projekt som dækkede mange af de emner vi gerne ville dykke ned i." fortæller de begge.
"Alt i alt har CompuSoft været en super samarbejdspartner under hele vores bachelorprojekt" afslutter de. I deres bachelorprojekt beskæftigede de sig med at udvikle en højtydende LED-driver til CompuSoft cSight.
Bag ét af samarbejderne stod Kristoffer Just, som med sit gennemførte kandidatprojekt i radarteknologi hos CompuSoft nu med stolthed kan kalde sig selv færdiguddannet civilingeniør.
Kristoffer har ligesom de andre studerende haft komplet valgfrihed mellem at arbejde på universitetet eller på CompuSofts hovedkontor. Den daglige kontakt med firmaets projektvejledere og teams gør samtidigt kandidatprojektet til en øjenåbner for hvad erhvervslivet byder på som færdiguddannet.
Den tætte sparring holder både projektet på rette kurs og til rette tid, men er også essentiel i forhold til nytænkning og har ofte medført kreative og spændende idéer. Og det er præcis sådanne idéer at innovation sker på baggrund af.
"Vi er beærede over at de studerende har gåpåmod, fremsynethed og ikke mindst lyst til at samarbejde med en teknologivirksomhed som CompuSoft. Samtidigt er CompuSoft meget tilfreds med de studerendes flotte resultater" fortæller projektvejleder Casper Traberg-Larsen.
De studerende bringer en kompetent og frisk teknisk viden på bordet, som hjælper CompuSoft med at levere løsninger i den højeste kvalitet, ikke bare nu, men også i fremtiden.
CompuSofts to praktikanter, Bjarke Tobiesen og Lasse Traberg-Larsen - begge it-ingeniørstuderende - har arbejdet selvstændigt på særskilte projekter. Projekter som alle næsten uden undtagelse er blevet realiseret på markedet.
"Vi ønsker ikke at vores praktikanter og studerende bliver 'spist af' med fiktive arbejdsopgaver. Hos CompuSoft beskæftiger vi os alle med dybt aktuelle og efterspurgte løsninger. Det er nok én af konsekvenserne ved at blive en del af et stærkt fokuseret og resultatorienteret udviklings-team." understreger Simon Traberg-Larsen.
Både Bjarke og Lasse har nu valgt at samarbejde om et fælles bachelorprojekt hos CompuSoft, og vi er meget taknemmelige for det kontinuerlige engagement.
CompuSoft ønsker de studerende alt held og lykke og takker mange gange for det positive samarbejde.
Så læs mere på vores karriereside.